دبیرکل خانه پرستار کشور خبر داد: مرگ ۳ پرستار در خواب به دلیل کار زیاد طی یک ماه گذشته!

دبیرکل خانه پرستار کشور خبر داد: مرگ ۳ پرستار در خواب به دلیل کار زیاد طی یک ماه گذشته!

روزنامه اعتماد با محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار کشور به مناسبت روز جهانی پرستار گفت‌وگو کرده است. 

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

 

  • امروز استاندارد جهانی اروپا، 10 پرستار به ازای هزار نفر جمعیت است که البته در بعضی کشورها مثل بلژیک و دانمارک، به ازای هزار نفر جمعیت حدود 11 یا 12 پرستار دارند که قطعا با چنین وضعی، خدمت رسانی در این کشورها در سطح بسیار مناسبی است . استاندارد سازمان بهداشت جهانی هم حداقل 3 پرستار و به‌طور میانگین، 5 الی 6 پرستار به ازای هزار نفر جمعیت است که امروز در کشورهای گرجستان و ارمنستان که از نظر کیفیت و سطح خدمات پزشکی، سال‌ها از ما عقب‌ترند این استاندارد رعایت می‌شود در حالی که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال 2018 در ایران 1.6 پرستار به ازای هزار نفر جمعیت فعال بوده و در واقع، تعداد پرستاران ما، معادل نصف حداقلی است که سازمان بهداشت جهانی تعیین کرده است .
  • حتی برابرسازی تعداد پرستار و تخت بیمارستانی هم نشان می‌دهد که تعداد پرستار در کشور ناکافی است چون به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2.2 پرستار فعال داشته باشیم که از این تعداد، 0.4 نفر، نیروی غیرحرفه‌ای و کمک‌بهیار است و بنابراین، برای هر تخت بیمارستانی باید 1.8 پرستار داشته باشیم که امروز این عدد به‌طور میانگین 1.1 است.
  • در ایام کرونا، وقتی کمبود پرستار، دردسر ساز شد، پرستاران را با قرارداد « شرکتی » جذب کردند و پرستاران طرحی که پیش از کرونا با نوبت‌های 6 ماهه یا یک ساله جذب می‌شدند هم، به کار گرفته شدند و نوبت کارشان، هر 3 ماه به صورت مستمر تمدید می‌شد که البته خلاف قانون بود چون تمدید طرح، غیر قانونی بود اما به هر حال در آن ایام پرستاران طرحی مشغول به خدمت بودند و البته بعد از پایان کرونا هم عذر همه‌شان خواسته شد! 
  • امروز در ایران، پرستاران کمترین حقوق را نسبت به کارکنان دولت می‌گیرند و حقوق ثابت پرستاران، حتی از حقوق معلمان هم کمتر است با وجودآنکه در تمام کشورها، پرستاری به عنوان یک شغل سخت، استرس‌آور و پر خطر شناخته می‌شود .
  • دریافتی پرستاران در امریکا بین 4 تا 7 هزار دلار است و یک پرستار برای یک نوبت کار در بیمارستان به‌طور میانگین 6 هزار دلار حقوق می‌گیرد . در ایران، نه تنها با کمبود پرستار مواجهیم، پرستار به دلیل حقوق ناچیز ناچار است دو نوبت کار کند و وقتی در شیفت شب، مسوولیت 25 بیمار به یک پرستار سپرده می‌شود، طبیعی است که بیمار می‌میرد چون پرستار شیفت شب، همان پرستاری است که در شیفت صبح و عصر بیمارستان دیگری مشغول کار بوده است. در امریکا با دو ساعت کار اضافه، میزان خطا 14 درصد افزایش یافت . در ایران، میزان خطا با 36 ساعت کار اضافه چقدر خواهد بود ؟ اصلا قابل شمارش نیست.
  • اغلب پرستاران ما، علاوه بر شیفت روزانه، شیفت عصر را هم کار می‌کنند چون مخارج زندگی شان با یک شیفت کار تامین نمی‌شود . تمام پرستاران مرد، هر روز، هم در شیفت صبح و هم در شیفت عصر کار می‌کنند و حتی به عنوان اضافه کاری، شیفت شب را هم برمی‌دارند .
  • ترک کار، بدتر از مهاجرت است و امروز، آمار ترک کار پرستاران به‌شدت بالا رفته و از میزان تعهد شغلی شان کاسته شده . 
  • بار اولی که آمار دادم و اعلام کردم که حدود 3 هزار نفر از همکارانم در سال 1401 از ایران رفته‌اند، احضار شدم و از من خواستند برای این ادعا، سند بدهم. آیا برای روشنایی روز باید سند داد؟
  • پرستارانی که از ایران می‌روند، انگیزه‌های مختلفی دارند اما مهم‌ترین انگیزه، مسائل مالی بوده و آنهایی که با انگیزه مالی از ایران می‌روند، دیگر به ایران برنمی گردند . امروز حقوق پرستاران رسمی و استخدام شده 16 میلیون تومان و حقوق پرستار شرکتی و پیمانی حدود 12 میلیون تومان است که با دلار 60 هزار تومانی، حقوق 12 میلیون تومانی معادل 200 دلار است و حتی پرستارانی که سه شیفت در روز کار می‌کنند، حقوق پایان ماه‌شان معادل 900 دلار است در حالی که یک پرستار در دانمارک بابت یک شیفت 3500 یورو و در امریکا حداقل 4 هزار دلار حقوق می‌گیرد و حتی پرستار ایرانی مهاجر به آلمان، در همان ابتدای ورود و بدون اینکه زبان آلمانی بلد باشد، بابت یک شیفت 2 هزار یورو حقوق می‌گیرد و این حقوق در ماه‌های بعد تا 3 هزار یا 3500 یورو می‌رسد. 3500 یورو یا 4 هزار دلار یا 2 هزار یورو چند برابر 200 دلار یا حتی 900 دلار است ؟
  • طی یک ماه گذشته، 3 نفر از پرستاران ما در خواب فوت کردند و دلیل فوت‌شان،« سندروم کاروشی» و مرگ بر اثر کار زیاد بود . امروز، پرستاری که در بیمارستان‌های ما کار می‌کند، یک پرستار خسته و بی‌انگیزه و فرسایش داده شده است که اگر مهاجرت نمی‌کند، ترک کار می‌کند و تغییر شغل می‌دهد. من در جایگاه توصیه نیستم ولی مهاجرت پرستاران با شرایط فعلی اجتناب‌ناپذیر است . من هم اگر شرایط پرستاران را داشتم، از ایران می‌رفتم .

منبع: etemadonline-659974

نام:*
ایمیل:


جستجو در سایت
مطالب پیشنهادی
0

تصویری از داماد حداد عادل در مراسم چهلم وزیر خارجه شهید

ایران

0

بازسازی ورزشگاه درفشی فر با هدف نخبه پروری

ورزش

3

برگزاری ششمین حراج شمش طلا در روز ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

اقتصاد

0

مشاور یحیی السنوار: نشست قاهره به دلیل ناسازگاری نتانیاهو به توافق ختم نشد

جهان

1

«علی باقری کنی» به سمت سرپرست وزارت خارجه منصوب شد

ایران

0

تمرین پرسپولیس بدون «ارونوف» و «العملود» برگزار شد

ورزش

0

اخاذی از شهروندان در پوشش مامور امنیتی

جامعه

0

نامه مهم ایران به ۴ مقام عالی سازمان ملل

جهان

0

واکنش سرمربی تیم ملی به یک مصاحبه؛ هدف کنایه‌ها علی دایی بود؟

ورزش

0

سارق حرفه‌ای با سفارش قبلی موتورسیکلت می‌دزدید

جامعه

0

تشکیل فوری «جوخه‌های سیار» در سوریه توسط تروریست‌های «الجولانی»

جهان

0

مدیر سابق صداوسیما در فرانسه دستگیر شد

فرهنگ و هنر

0

عکس | رونمایی از توپ مرحله حذفی لیگ قهرمانان

ورزش

0

تصویر کمتر دیده شده از ژاله علو و رضا کیانیان ‌+ عکس

فرهنگ و هنر

2

عصبانیت «ایران» از نامه «حسن روحانی» به مردم و پاسخ به شورای نگهبان

ایران

0

پیام تبریک رئیس شورای عالی سیاسی یمن به پزشکیان

جهان

0

مشاور پرسپولیس در تمرین با یک میهمان آمد

ورزش

2

آماده‌باش و هشدار مدیریت بحران برای بارندگی‌های شدید در ۷ استان

جامعه

0

اصرار پرسپولیس برای جذب «لونگویی»

ورزش

2

بازنشر تصویر جنجالی خبرگزاری دولت از ساداتی‌نژاد + عکس

ایران

درباره ما

پایگاه خبری بینش امروز با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید