عارف: ترویج گفتمان وفاق در عمل است

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، عصر امروز (دوشنبه) برای شرکت درمراسم سیامین سالگرد تأسیس روزنامه ایران، به این موسسه فرهنگی و مطبوعاتی رفت و بعد از بازدید از بخشهای مختلف، در جمع اعضای تحریریه و مدیران ادوار این روزنامه باسابقه حاضرشد و از سه دهه زحمات آنها تقدیر کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، در این مراسم، بعد از سخنرانی مدیران موسسه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه خوشحالم که در روز تولد روزنامه ایران در خدمت همکاران عزیزم هستم، گفت: «به همه شما که درحرفه «سخت و سودآور» روزنامه نگاری فعالیت میکنید خسته نباشید میگویم، سختی این کار از آن جهت است که باید نقطه نظرات متفاوت و گاه مخالف را به همگرایی برسانید و این درحالی است که هرکسی نقطه نظرات خودش را حق میداند و این سود آور بودن آن به هنرشماست که این همگرایی را ایجاد میکنید و آن را در اختیار مردم قرار میدهید».
عارف در ادامه در بیان فلسفه تاسیس روزنامه ایران گفت: در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش رسانه با چالش جدی روبهرو بودیم و دیدگاههای مختلفی در این حوزه وجود داشت، عدم صبر و تحمل از چالشهای مهم بود و مشکلاتی را ایجاد میکرد و اینها باعث شده بود که جوانها و نسلهای بعد از انقلاب از رسانههای درون کشور فاصله بگیرند و نگاه هایشان به سمت دیگری منحرف شود و در این زمان بود که آیت الله هاشمی رفسنجانی، با درک آن شرایط و تشخیص مناسبی که داشتند به ایجاد این روزنامه رسیدند.
وی در ادامه افزود: برای روزنامه، نام «ایران» برگزیده شد و این مسئله در آن زمان که در رسانههای ایران اسلامی و مدعی ارزشها، به تدریج صبر و حوصله و امید کم رنگ شده بود، معنای مهمی داشت، انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود، اما بعد از انقلاب فضای حاکم برکشور بیش از آنکه فرهنگی باشد سیاسی شده بود، در آن دوره، عدهای ذاتا انقلابی بودند، اما عدهای هم انقلابیون دوآتشهای بودند که با آنکه ریشه در انقلاب نداشتند، اما خودشان را صاحب انقلاب میدانستند و میخواستند جبران مافات کنند، اما جامعه به نشریهای احتیاج داشت که در عین حال که دولتی است، اما مستقل بماند و مردم بتوانند به آن دل ببندند و حرف دلشان را بزنند که خوشبختانه پایه گذاری خوبی برای روزنامه ایران انجام شد.
عارف گفت: از سوی دیگر نظام اجرایی کشور به رسانهای نیاز داشت تا بتواند کارهایی را که انجام داده است به سمع و نظر مردم برساند ودر نقطه مقابل از دیدگاه مردم هم استفاده کند و درباره عملکردهایش نقدهای سازنده را از جامعه بگیرد و آستانه تحمل را بالاببرد.
عارف در ادامه با بیان اینکه در طول این ۳۰ سال خواننده دائمی روزنامه ایران بودهام گفت: البته روزنامههای دیگری را نیز مطالعه میکنم، اما احساس میکنم در صفحات روزنامه ایران بخشی از نکاتی را که دلم میخواهد ببینم و بخوانم را پیدا میکنم. این یک ویژگی است که من از روزنامه ایران سراغ دارم و صمیمانه تشکر میکنم که این روند حفظ شده و خط و جناح و باند سیاسیای بر آن حاکم نبوده و اصرار نداشته که تفکری را القاء کند و خود را قیم مردم بداند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سیاستهای اداره روزنامه ایران باعث شده است که این رسانه جایگاه خود را در بین رسانههای کشور پیدا کند گفت: اما با این حال، روزنامه فراز و فرودهایی داشته و من که خواننده آن بودم در مقاطعی رغبت نمیکردم آن را بخوانم. البته موضع من، سیاسی نیست و موضع خواننده یک نشریه است که میخواهم حرفهای -مطلوب- خودم را در آن نشریه ببینم.
عارف در ادامه افزود: اکنون زمان آن است که یک آسیب شناسی ۳۰ ساله انجام دهیم. البته نمیتوان به گذشته برگشت و اگر رسانهای به عقب برگردد رسانه خوبی نیست، چرا که نگاه رسانه به آینده است و آسیب شناسی میتواند این نتیجه را بدهد که با یک سامان و سازمان محکم و با استفاده از تجربیات گذشته کاری کرد که در آینده برخی موارد تکرار نشود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با تقیبح درخواستها و مطالبات برخی از مسئولان از روزنامه گفت: اگر به هر دلیلی وزیری میخواهد منویات خود را در روزنامه با هر روشی از تخصیص گرفته تا قطع بودجه وشیوههای رفاقتی اجرا کند، این کار در شأن رسانه نیست، چرا که معتقدیم که مهمترین شرط انجام صحیح رسالت رسانه استقلالش است، رسانه اگر خودش وابسته باشد چطور میخواهد به جوان جامعه بگوید وابسته نباش.
معاون اول رئیس جمهور گفت: جامعه ما بیش از هر زمان دیگری به نگاه فرهنگی نیاز دارد و احساس میشود که رسانهها نیز باید بیش از آنکه قلم و نگاهشان سیاسی باشد باید نگاه فرهنگی داشته باشند چرا که با مشکلات و مسائل جدی فرهنگی روبهرو هستیم، این مأموریت و مسئولیت رسانه است و ما با چالشهای جدی اجتماعی نیز مواجهیم، اما چرا فضای ارزشمند نقد را برای مسائل فرهنگی و اجتماعی در رسانهها ایجاد نمیکنیم، ما باید اجازه نقد و پیشنهاد را به جامعه بدهیم.
عارف افزود: البته نقد کردن و پیشنهاد دادن به معنای آنکه از دور لنگش کن نیست، از دور شعار و رهنمود دادن مردم را خسته کرده است، باید «راهکار» داد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: بحث ناترازیها موضوعی است که آیا میتوان از کنار آن گذشت، دولتهای گذشته را متهم کرد یا آنکه آن را ریشهیابی و نقد کرد، اما در نهایت باید گفت که راهکار چیست؟ ناترازیهای اقتصادی مشخص است، اما نا ترازیهای اجتماعی و فرهنگی آثار تخریبیای بزرگی دارد که در دراز مدت خودشان را نشان دهند، اما چقدر در رسانه ها، بحثهای جذاب و خواندنی، یک مقاله، یک گزارش درباره این موضوعات میبینیم؟
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید برنامه و راهبرد داشت و طبعتا نمیتوان جدای از سیاستها و راهبردهای حاکمیت و توسعه راهبردی داشت، ما باید اولویتها و مشکلات را بشناسیم و برای اجرای اولویتها ورفع مشکلات تلاش کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه به رویکرد وفاق رئیس جمهور پرداخت و گفت: راهبرد رئیس جمهوروفاق است و شهادت میدهم که شخص رئیس جمهور خلاف اعتقاداتش، حرفی نمیزند، اما در واقع یک نفره نمیتواند عمل کند و تک تک کسانی که اینجا نشستهاند همکاران ایشان هستیم و باید کمک کنیم، گفتمان وفاق باید توسعه یابد و ترویج گفتمان وفاق نه در «حرف» که در «عمل» است و باید کاری کنیم که درعمل، گفتمان وفاق که از روزهای ابتدای پیروزی انقلاب به عنوان «وحدت و همبستگی» که رمز پیروزی انقلاب بوده و خودش را به صورت وفاق نشان داده است تبیین شود.
عارف همچنین به یکی از نقدهای مطرح شده راجع به وزرای دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: یکی از نقدها این است که میگویند برخی وزرای این دولت رسانهای نیستند، شاید بخشی از این انتقادها وارد است، اما بحث این است که نباید خیلی وعده بدهیم و لازم است عملکردها را مطرح کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: لازم است در تبیین راهبردهای دولت، نقطه نظرات نخبگان و صاحب نظران، برجستگان علمی و فرهنگی مطرح شود، مثلاً در مورد انتقال پایتخت با آسیبشناسیهایی که در گذشته انجام شده است، یکی از مکانهایی که مطرح شده بود مکران بود، گفتم یکی ازمکانهایی که مطرح است مکران است، ساز و کاری دارد و اینطور نیست که فرمانی صادر شود و یک شبه پایتخت منتقل شود، اما شما دیدید که راجع به این موضوع چه حرفهایی مطرح شد، ولی قرار نیست ما جواب بدهیم، زیرا میخواهیم فضای نقد را حفظ کنیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: انتقال پایتخت پروژه چندین ساله است و ساز و کار ویژهای دارد، ما موضوع آن را مطرح کردیم تا همین حرفها مطرح شود و من از تمام عزیزانی که نقد کردند تشکر میکنم، چه نقد سازنده و مفید و غیر از آن؛ انتظار ما این است که فضای خوبی برای نقد عملکرد در روزنامه مطرح شود.
وی خطاب به فعالان رسانهای روزنامه ایران که آنها را مشاور امین دولت نامید گفت: در جایگاه مشاوره بگویید که دولت چه کاری باید انجام دهد و چه کاری انجام ندهد، اولویت دولت چه باشد و انتظار داریم با توجه به تجربه ۳۰ ساله در این روزنامه کمک کنید دولتی که میخواهد خدمت کند و شعارش وفاق است و معتقد است با این شعار و اجماع سازی که در کشور ایجاد میشود، بر مشکلات و مسائلی که امروز وجود دارد فائق آید.
معاون اول رئیس جمهور برای کشور یک فرض معرفی و بیان کرد: ظرفیت و پتانسیل کشور برای پاسخگویی به مطالبات مردم خوب است و باید همه با هم باشیم و دست به دست هم دهیم و رسانهها کمک کنند که با نقد و رهنمودها با تلاش بیشتر به مردم خدمتگزاری کنیم.
منبع: etemadonline-695867
مجری قدیمی صداوسیما مجری برنامه پزشکیان در دانشگاه تهران بود +عکس
فرهنگ و هنر
درخشش دختران وزنهبرداری ایران با ۶ مدال رنگارنگ
ورزش
آکسیوس مدعی شد: دیدار ترامپ و نتانیاهو در روز چهارم فوریه (۱۶ بهمن) در کاخ سفید
جهان
عراقچی خبر دیدار با ایلان ماسک را تکذیب کرد + فیلم
ایران
محدودیتهای تردد در تهران برداشته شد
جامعه
زنان افغان با فرمان طالبان دیگر نمیتوانند پرستار و ماما شوند
جهان
راز کم واکنشی نفت در روزهای پرتنش
اقتصاد
پیروزی امیرحسین هدایی با تیم فرانسویاش در کاپ اروپا
ورزش
دیدار مدیران استقلال با ماتزاری در ایتالیا؛ رونمایی از گزینههای سرمربیگری آبیها
ورزش
فروریزشهای سریالی در خیابانهای اصفهان
جامعه
سه عامل افزایش قیمت دلار/ سومین رکورد خروج پول از بورس زده شد
اقتصاد
معرفی ۱۲ بازیکن تیم ملی بسکتبال برای دیدار با قطر
ورزش
دو بار قصاص و ۱۰۴ سال زندان برای متهمان پرونده قتل دکتر ضیایی و همسرش
جامعه
موسیمانه در آستانه بازگشت به مربیگری؛ مقصد سرمربی سابق استقلال مشخص شد
ورزش
مذاکره استقلال و رضاییان؛ رامین یاغی میشود؟
ورزش
عکسی از روزهای آخر زندگی سعید راد که پسرش منتشر کرد
فرهنگ و هنر
هواشناسی؛ کاهش محسوس دما طی اوایل هفته آینده، وقوع بارشهای پراکنده و رعد و برق و تگرگ در برخی مناطق
جامعه
شمس و مولانا ناجی گیشه سینماها
فرهنگ و هنر
پیشبینی افزایش گردوخاک / تهران ۸ درجه گرمتر میشود
جامعه
پیشبینی وضعیت جوی نوروز ۱۴۰۴؛ تمرکز بارشها در نیمه غربی کشور
جامعه
پیش بینی بورس امروز 19 خرداد 1403 / انتظار سرمایه گذاران از دولت چهاردهم
اقتصاد
تساوی ملوان با آلومینیوم و فرار تراکتور از شکست برابر نساجی
ورزش
بازار آماده تست کف جدید دلار در سال 1403
اقتصاد
اثر تحریم و کرونا بر بیکاری مردان؛ بازارکار مردان احیا شده است؟
اقتصاد
اولین پیشنهاد به گولسیانی بعد از یورو ۲۰۲۴
ورزش

درخواست رسمی تراکتور به استقلال رسید
ورزش

انتصاب سجاد سلطانزاده به عنوان رئیس امور سیاست خارجی و بینالملل
جهان

تغییر در راس والیبال سایپا پس از ناکامی در آسیا
ورزش

اسیر اسرائیلی: جنگ روانی واقعی شرایطی است که من در آن زندگی میکنم
جهان

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد
ورزش

بررسی آخرین وضعیت مسمومیت تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی زاهدان
جامعه

سحرخیزان و یاران یک قدم به سقوط در لیگ روسیه نزدیک شدند
ورزش
پایگاه خبری بینش امروز با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
تمامی حقوق برای پایگاه خبری بینش امروز محفوط است.
طراحی شده در: فرامین دیتا استودیو